Jul 30, 2018

Managerul de țară al Fondului Global începe misiunea de lucru în Moldova

Astăzi, managerul de portofoliu al Fondului Global pentru Republica Moldova, Tsovinar Sakanyan,  și-a început vizita de lucru în țară, care va dura până vineri, 03 august 2018.

Această misiune reprezintă a doua vizită de lucru a managerului de țară în anul 2018, iar în cadrul acesteia, Tsovinar Sakanyan, va fi însoțită de specialistul FG în monitorizare și evaluare, David Kokiashvili.

În cadrul vizitei, echipa FG își propune să discute progresele realizate în conformitate cu angajamentele țării în cadrul Planurilor de tranziție pentru sustenabilitatea PN TB și HIV, implementarea noii platforme de M & E pentru activitățile de prevenire, dar și realizarea unui dialog cu reprezentanții CNAM privind perspectivelor de colaborare cu FG.

Agenda vizitei, pentru perioada 30 iulie - 03 august 2018, include întrevederi cu partenerii cheie din cadrul CNC: ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, recipienții și subrecipienţii principali ai granturilor FG, echipele de coordonare a programelor naționale TB și HIV/SIDA, partenerii internaționali în domeniu, reprezentanții Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, și agentul local al FG – agenția PricewaterhouseCoopers. Totodată, echipa FG va efectua două deplasări în teritoriu – în Bălți (2 august) și în regiunea de Est (3 august).