Jun 8, 2018

Comisia Națională de Experți s-a întrunit în prima ședință semestrială

Membrii Comisiei Naționale de Experți (CNE) s-au întrunit pe data de 7 iunie curent într-o șediță semestrială pentru a pune în discuție supervizarea programatică a granturilor Fondului Global, oferite în susținerea programelor naționale de prevenire și control al infecțiilor TB și HIV/SIDA/ITS.
 
La ședință au participat membrii CNE (reprezentanți ai MSMPS, MF, CNAM, UNAIDS, Liga PTH), recipienții principali (IP UCIMP DS și Centrul PAS), echipele de coordonare a PN TB și HIV/SIDA/ITS, dar și invitați permanți la ședințele CNE.
 
Participanții au pus în discuție mai multe subiecte, printre care actualizarea componenței Comisiei Naționale de Experți, exercițiu realizat în conformitate cu documentele de activitate ale CNC, o data la 2 ani. Astfel, schimbări majore la nivelul componenței CNE nu au intervenit, fiind reconfirmați în calitate de membri ai Comisiei aceeleași  persoane/instituții. Totodată, pentru a asigura proporția sectorială, s-a propus includerea în calitate de membru CNE  a unei organizații din sectorul societății civile active în domeniul TB.
 
La subiectul implementării granturilor Fondului Global, reprezentanții Recipienților Principali au raportat rezultatele obținute în sem. II, 2017. Instrumentele de supervizare a granturilor (dashboard-urile), completate de RP, pot fi consultate pe site-ul ccm.md (clik pentru vizualizare).
 
Totodată, participanții au mai discutat despre organizarea activităților de supervizare a granturilor FG în 2018 și raportarea semestrială a rezultatelor granturilor.
 
Următoarea ședință a CNE este planificată pentru luna septembrie curent.
 
Minuta ședinței CNE din 07.06.18, cu deciziile și recomandările membrilor, va fi plasată, în scurt timp, pe pagina web a CNC TB/SIDA.