Jan 10, 2018

Noi oportunități de finanțare pentru serviciile HIV

Fundația Elton John AIDS a lansat noi oportunități de finanțare a serviciilor de prevenire și tratament destinate persoanele care trăiesc cu HIV și hepatita C.
 
Finanțarea va avea loc prin intermediul Fondului pentru populațiile-cheie din Europa de Est și Asia Centrala (Key Populations Fund for Eastern Europe and Central Asia / EECA FP Fund).
 
Republica Moldova se regăsește în lista țărilor eligibile și poate aplica la următoarele categorii:
  • Community grants: Fondul KP EECA va susține organizațiile comunitare care furnizează servicii pentru grupurile vulnerabile HIV – BSB, UDI, LSC. Aplicațiile trebuie să conțină soluții bazate pe dovezi, perioada de implementare a grantului – 24 luni, iar bugetul estimat pentru proiectele din acest domeniu este între 50 și 250 mii lire sterline.
  • Emergency support Fund Manager: Fundația este în căutarea unei organizații cu rol de manager din regiunea EEAC, care să preia gestionarea unui buget în mărime de 750 de mii lire sterline, pentru o perioadă de la 24 la 36 de luni, alocat granturilor mici (până la 5000 lire sterline) destinate situațiilor de urgență privind serviciile HIV pentru populațiile-cheie.
Cerințele și modalitatea de aplicare găsiți pe următoarele linkuri:
Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor - 15 februarie 2018.
 
Sursa - http://london.ejaf.org/grant-listings/