Dec 5, 2017

Rezoluția Conferinței naționale HIV/SIDA 2017

Cea de-a 6 ediție a Conferinței Naționale HIV/SIDA s-a desfășurat în perioada 27-28 noiembrie 2017, la Chişinău, și a reunit la masa discuțiilor peste 130 de participanți implicați în controlul HIV/SIDA și TB.
 
Conferința Naţională HIV/SIDA 2017 a fost organizată sub egida Consiliului naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei HIV/SIDA, infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei în colaborare cu partenerii săi.
 
Scopul conferinței a fost de a uni eforturile părților responsabile pentru atingerea țintelor “90-90-90”, de a evalua progresele în domeniu, dar și de a identifica impedimentele în realizarea obiectivelor propuse către 2020.
 
La eveniment au participat reprezentanți ai instituţiilor guvernamentale și autorităților publice locale, reprezentanți ai organizaţiilor internaţionale, societății civile, inclusiv populațiile cheie afectate, dar și reprezentanți din sectorul privat din Republica Moldova, precum şi invitați din Ucraina, Austria și Elveția.

Ca urmare a discuțiilor din cadrul sesiunilor plenare, ținând cont de rezultatele înregistrate de către partenerii activi în raspunsul național HIV/SIDA, dar și de provocările cu care se confruntă Republica Moldova în prezent, participanții au adoptat la final Rezoluția Conferinței naționale HIV/SIDA 2017.

Textul Rezoluției poate fi accesat AICI.