Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Dec 26, 2013

1 decembrie - „Dăruieşte o viaţă”

Cu ocazia Zilei de combatere HIV/SIDA (1 decembrie) la Chişinău a fost lansată campania „Dăruieşte o viaţă”.

Evenimentul de lansare a avut loc în cadrul unei acţiuni de caritate cu acelaşi generic. Scopul acţiunilor – de a sensibiliza opinia publică cu privire la epidemia HIV/SIDA şi de a colecta mijloace financiare, dar şi jucării, cadouri de Crăcun şi Anul Nou pentru cei peste 300 copii infectaţi şi afectaţi de HIV/SIDA. 
 
Evenimentul de caritate s-a desfăşurat într-o ambianţă plăcută, cu participarea Ambasadoarei Panglicii Roşii – Dara şi „Art Group Briosonores”. În cadrul evenimentului a fost prezentată o colecție de articole vestimentare, creată de producătorii autohtoni special pentru acest eveniment. Banii câștigați din vânzarea articolelor de vestimentaţie au fost donaţi copiilor din familii HIV-pozitive.
 
Acţiunea de caritate „Dăruieşte o viaţă” a fost organizată de Asociaţia „Iniţiativa Pozitivă”, cu susţinerea Centrului PAS, UNODC şi Biroului de coordonare al OMS în Republica Moldova.
 
La eveniment au participat reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale, neguvernamentale, internaţionale, care susţin şi implementează acţiuni de profilaxie, tratament, îngrijire şi suport pentru persoanele infectate şi afectate de HIV/SIDA în Republica Moldova.