Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Dec 26, 2013

Pentru o generație fără HIV

În jur de 30 asistente medicale de pe întreg teritoriul Republicii Moldova au participat la o masă rotundă cu tematica: “Pentru o generație fără HIV”, organizată la Centrul de Educație Medicală Continuă a Personalului Medical și Farmaceutic cu Studii Medii (CEMCPMFSM) din oraşul Chişinău cu prilejul Zilei Mondiale de combatere a SIDA.

Scopul mesei rotunde a fost de a elimina barierele ce țin de accesul persoanelor care trăiesc cu HIV la serviciile medicale prin stabilirea unei platforme de comunicare cu lucrătorii medicali, care beneficiază de cursurile de recalificare și creștere profesională la CEMCPMFSM. În cadrul evenimentului a fost prezentată situaţia cu privire la epidemia infecției HIV în ţară şi în lume; au fost oferite informații despre prevenirea infecţiei HIV şi au fost analizate cazurile de discriminare în baza statutului HIV din partea lucrătorilor medicali.
 
La eveniment au participat: Ștefan Gheorghiță (vicedirector al Centrului Naţional de Sănătate Publică/CNSP), Silvia Stratulat (șefa secției HIV/SIDA, CNSP) și Igor Chilcevschi (preşedintele Ligii Persoanelor care Trăiesc cu HIV/LPTH) din Republica Moldova.