Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Dec 10, 2013

Grupurile Tehnice de Lucru ale CNC TB/SIDA au fost actualizate

Membrii Consiliului național de coordonare a programelor naționale de profilaxie și control al infecției HIV/SIDA, infecțiilor cu transmitere sexuală și de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA) au aprobat în cadrul şedinţei din 28 noiembrie propunerile de modificare a componenţei Grupurilor Tehnice de Lucru (GTL), precum şi a numărului acestora.

Componența actualizată a GTL-urilor include trei GTL în domeniul HIV, trei GTL în domeniul TB și două GTL mixte, în loc de patru GTL penru domeniul TB, şase GTL pentru domeniul HIV şi două GTL mixte (comune pentru domeniile TB/SIDA), câte existau anterior, în conformitate cu Decizia CNC din 9 iunie 2011.
 
Propunerile de restructurare a celor 12 GTL CNC TB/SIDA au fost discutate în cadrul şedinţei din 22 noiembrie curent, la care au participat toţi şefii şi secretarii grupurilor tehnice de lucru. În urma propunerilor de restructurare, componenţa GTL CNC TB/SIDA se prezintă astfel:
 
Domeniul HIV:
GTL „Prevenire HIV”
GTL „Tratament, îngrijire și suport HIV”
GTL „Supraveghere epidemiologică HIV”
 
Domeniul TB:
GTL „Comunicare și implicare socială TB”
GTL „Diagnostic și tratamentul TB”
GTL „Supraveghere epidemiologică și controlul TB”
 
Grupuri mixte HIV/TB:
GTL „Monitorizare și Evaluare TB/SIDA”
GTL „Asistență şi protecţie socială pentru persoanele afectate de TB/HV”
 
Grupurile nou formate numără între 10-25 persoane, reprezentanţi ai structurilor guvernamentale, neguvernamentale, agenţiilor internaţionale, societăţii civile (inclusiv reprezentanţi ai organizaţiilor care reprezintă persoanele infectare şi/sau afectate de tuberculoză şi HIV/SIDA) din Republica Moldova.