Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Dec 10, 2013

22-29 noiembrie 2013 - săptămâna europeană de testare la HIV

Sub egida „HIV în Europa”, în perioada 22-29 noiembrie curent, s-a desfăşurat săptămâna europeană de testare la HIV, scopul acţiunii fiind creşterea numărului de persoane care îşi vor cunoaşte statutul său cu privire la HIC şi reducerea cazurilor de diagnosticare cu HIV.
„HIV în Europa” este o iniţiativă europeană, lansată la Bruxelles în anul 2007. Acţiunea contribuie la crearea unei platforme europene pentru schimbul de experienţă şi promovarea măsurilor pentru îmbunătăţirea situaţiei privind diagnosticarea timpurie a infecţiei cu HIV şi încadrarea în tratamentul antiretroviral a persoanelor infectate cu HIV în întreaga Europă.
 
Ideea desfăşurării acestei acţiuni este susţinută de un grup de specialişti, reprezentanţi ai diferitor organizaţii neguvernamentale, lideri politici, specialişti din domeniul medicinii şi colaboratori ai instituţiilor de sănătate publică din Europa.
 
Sloganul acţiunii „Vorbeşte despre HIV. Fă testul la HIV” este propus pentru menţinerea dialogului, care să îi motiveze pe oameni şi grupuri de populaţie ccu risc sporit de infectare la HIV să se testeze, precum şi să creeze condiţii de susţinere a testării la HIV.
 
Săptămâna europeană de testare la HIV s-a desfăşurat în ajunul Zilei de combatere a SIDA, consemnată în fiecare an la 1 decembrie.
 
Pentru mai multe detalii, accesaţi: www.hivtestingweek.eu.