Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Nov 10, 2013

Moldova a depus o cerere de participare la concursul regional EHRN

Către mijlocul lunii octombrie, Uniunea pentru prevenirea HIV şi reducerea riscurilor (UORN) a depus o cerere de finanţare pentru concursul regional de finanțare, lansat de Rețeaua Euroasiatică de Reducere a Riscurilor (EHRN), la invitatia Fondului Global de combatere a SIDA, Tuberculozei și Malariei (FG) de a participa la testarea noului model de finanțare.

Uniunea este o platformă asociativă, care reprezintă interesele organizaţiilor ce implementează programe de reducere a riscurilor în Republica Moldova, dar şi a grupurilor cu risc sporit de infectare (consumatori de droguri injectabile, persoane care prestează servicii sexuale contra plată şi barbaţi care întreţin relaţii sexuale cu alţi bărbaţi). Pe parcursul ultimilor ani, Uniunea s-a implicat activ în asigurarea accesului grupurilor cu risc sporit de infectare la servicii de prevenire HIV şi deţine un rol semnificativ în dezvoltarea şi promovarea programelor de reducere a riscurilor în ţară, inclusiv prin parteneriatele stabile pe care le deţine.
 
Prin aplicaţia depusă, în calitate de subrecipient în cadrul Programului Regional lansat de EHRN către FG, UORN pledează pentru asigurarea investiţiilor strategice în programele de reducere a riscurilor implementate în ţara noastră.
 
Aplicaţia UORN se axează pe consolidarea şi fortificarea eforturilor de pleadorie a sectorului asociativ din domeniu, inclusiv a comunităţii consumatorilor de droguri în asigurarea investiţiilor strategice stabile şi suficiente în programele de reducere a riscurilor, ale căror activităţi constituie o strategie eficientă de prevenire a infecţiei HIV.
 
Activitățile Programului Regional au scopul de a contribui la prevenirea raspândirii epidemiei HIV în Europa de Est și Asia Centrală (EEAC) prin îmbunătățirea eforturilor de advocacy în domeniul reducerii riscurilor. Unul dintre obiectivele majore ale acestui Program este de a consolida comunitățile consumatorilor de droguri, inclusiv a persoanelor care trăiesc cu HIV.
 
La concursul de selectare a subrecipienților Programului Regional, lansast de  EHRN, au fost invitate să participe ONG-uri din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Letonia, Lituania, Moldova, Tadjikistan.