Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Nov 10, 2013

La Bălţi au demarat lucrările de construcţie a Centrului de asistenţă integrată a consumatorilor de droguri

În luna octombrie curent, în municipiul Bălţi, au început lucrările de reconstrucţie a Centrului de asistenţă integrată a consumatorilor de droguri. Centrul va ocupa blocul unei vechi grădiniţe, care a fost oferit Asociaţiei „Tinerii pentru Dreptul la Viaţă” Bălţi (TDV Bălţi) de către Consiliul Municipal Bălţi pentru a-şi desfăşura activitatea mai departe.

 

Lucrările de reparaţie a acestui bloc au devenit posibile graţie suportului financiar, oferit de către Centrul pentru Politici şi Analiză în Sănătate (Centrul PAS) din resursele grantului Fondului Global pentru combaterea SIDA, Tuberculozei şi Malariei, dar şi a susţinerii oficului UNODC  în Republica Moldova.

În urma demersului făcut către Primăria municipiului Bălţi, Asociaţia “TDV Bălţi” a obţinut  permisul de a avea, cu titlu de arendă gratuită, un spaţiu cu suprafata de 300m². Acest spatiu urmează să găzduiască toate activităţile Asociaţiei, adresate grupurilor cu risc sporit de infectare cu HIV (dispersate actualmente în mai multe cartiere ale municipiului), în continuare, serviciile urmând să fie prestate în baza principiului „ghişeul unic”.  Prin această modalitate, reprezentanţii Asociaţiei consideră că vor putea oferi sustenabilitate programelor implementate, dar şi vor contribui la sporirea eficienţei intervenţiilor implementate pentru a preveni cazurile noi de infectare cu HIV şi a îmbunătăţi calitatea vieţii persoanelor afectate.
 
În cadrul aceluiaşi spaţiu, va fi creat şi un Centru de Resurse în domeniul reducerea riscurilor, care îşi propune să formeze resurse umane profesioniste în domeniu şi să consolideze eforturile asociaţiilor obşteşti din domeniu în adoptarea unui răspuns eficient epidemiei HIV în ţară.
 
Asociaţia „Tinerii pentru Dreptul la Viaţă” (Bălţi) prestează servicii grupurilor cu risc sporit de infectare cu HIV.