Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Nov 10, 2013

Campionatul RM la Autocross s-a desfășurat sub sloganul prevenirii HIV/SIDA

În jur de 5000 persoane au participat duminică, 27 octombrie, în calitate de suporteri, la Campionatul Republicii Moldova la Autocross.
 
Evenimentul s-a desfășurat în localitatea Colonița din apropierea Chișinăului și a fost organizat de către Liga persoanelor care trăiesc cu HIV în parteneriat cu Federația de Automobilizm din Republica Moldova.
 
Ediția curentă a avut drept scop promovarea unui mod sănătos de viață, diseminarea informației cu privire la necesitatea testării la infecția cu HIV și asigurarea accesului la tratamentul antiretroviral pentru persoanele infectate cu HIV.
 
La Campionatul Republicii Moldova la Autocross și-au demonstrat performanța 46 de piloți din Republica Moldova și Ucraina. Admiratorii acestui gen de competiții sportive au asistat la un show de zile mari, primind și multe materiale informative cu privire la HIV/SIDA, metodele de transmitere și de prevenire a infectării.
 
În vederea sensibilizării publicului cu privire la necesitatea testării la HIV, dar și pentru a le aminti factorilor de decizie despre promisiunea de a aloca bani în bugetul de stat pentru susținerea tratamentului antiretroviral, în timpul evenimentului au fost transmise mai multe mesaje, printre care: „HIV: Medicamente există. Timp nu.”, „Sănătatea poate fi cumpărată!”.
 
La eveniment au participat voluntari de la Centrul social pentru persoanele care trăiesc cu HIV din mun. Chișinău, reprezentanți ai organizațiilor „Credința”, “Copilărie pentru toți” și reprezentanți ai Ministerului Sănătății.