Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Oct 18, 2013

Supravegherea programatică: Program de instruire pentru membrii CNE și CNC TB/SIDA

În perioada 19-20 septembrie, la Chișinău, s-a desfășurat un seminar de două zile pentru membrii Consiliului Național de Coordonare (CNC) a Programelor Naționale de control și prevenire a tuberculozei și control și prevenire HIV/SIDA/ITS și cei ai Comisiei Naționale de Experți (CNE).
Seminarul a avut drept obiectiv creşterea şi consolidarea capacităţilor CNC şi CNE în domeniul supervizării programelor naţionale /granturilor TB şi HIV.
 
Evenimentul s-a desfășurat în contextul actualității problemelor ce ţin de răspunsul naţional la HIV şi TB şi controlul acestora, evoluţia parteneriatului dintre CNC TB/SIDA şi Fondul Global de combatere a SIDA, Tuberculozei şi Malariei (FG), care impun complexitate funcţiilor membrilor CNC. Supervizarea procesului de implementare a programelor naţionale TB şi HIV şi realizarea granturilor FG este una din funcţiile de bază ale fiecărui membru CNC și CNE. Exersarea acestei funcţii solicită cunoaşterea mecanismelor CNC şi ale Fondului Global de supervizare a programelor şi granturilor în domeniu - cadru de activitate, instrumente specifice şi principii de realizare.