Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Oct 18, 2013

Acțiunea “Un ghiozdan pentru școlari!”

52 de copii din familii afectate de HIV/SIDA, narcomanie și alcoolism au primit în dar câte un ghiozdan cu toate rechizitele necesare la începutul anului școlar. Inițiativa aparține reprezentanților organizației “Mamele pentru viață” din orașul Chișinău, care deja al treilea an consecutiv au desfășurat această acțiune pentru copii.
 
Potrivit Tatianei Topal, psiholog în cadrul organizației, este pentru prima dată când cadouri au fost oferite nu doar elevilor care merg în clasa întâi, dar și celor până în clasa a patra. Aceasta a fost posibil grație surselor acumulate în cadrul acțiunilor de binefacere, organizate în timpul festivalului-rock “Muzica este drogul meu”,  precum și din contribuțiile personale și individuale ale persoanelor care au donat bani în boxele instalate în centrele comerciale “Shopping MallDova”, „Varna”, S.A. „Franzeluta”, „CVIN”, hotelul „Codru”. Un aport considerabil în valoare de 10 000 lei l-a adus în acest an omul de afaceri Nicolai Manolov, fapt pentru care reprezentanții organizației "Mamele pentru viață" îi sunt profund recunoscători.
 
Irina Belevțova, președintele organizației "Mamele pentru viață" a informat că, în total, au fost acumulați 26 mii lei, 5 000 dintre care au fost utilizați pentru procurarea cadourilor pentru 8 copii (părinții cărora sunt utilizatori de droguri injectabile), iar 21 mii lei au fost utilizați pentru procurarea cadourilor pentru 44 copii din familii afectate de HIV/SIDA. În mediu, pentru procurarea unui ghiozdan cu toate rechizitele necesare pentru școală au fost utilizați 550 lei.
 
Cadourile pentru copii au fost distribuite prin intermediul Centrului “Pas cu Pas” și Centrului Social Regional din municipiul Chișinău, precum și a Centrului Social “Puls” din Bălți. Beneficiarii acțiunii “Un ghiozdan pentru școlari!” sunt copiii din raioanele Bălți, Ialoveni, Anenii Noi și Chișinău. În semn de mulțumire pentru cadoul primit la început de an școlar, fiecare copil a pregătit câte un desen, care ulterior a fost expus pe un perete în camera copiilor de la Centrul Social Regional din mun. Chișinău.
 
Bunătatea rareori are nume. Bunătatea niciodată nu este prea multă, în special când e vorba de copii. Fiecare leu investit pentru copii este și pentru viitorul acestora. Banii acumulați din donații au ajutat multor familii, care se confruntă cu probemele financiare, să acopere măcar o parte din necesitățile pe care le au. Acțiunea “Un ghiozdan pentru școlari!” va continua.