Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Oct 18, 2013

Conferință științifică privind actualitățile ftiziopneumologiei la "Moldexpo"

În perioada 10-13 septembrie 2013, în cadrul Expoziţiei Internaţionale Specializate "MoldMedizin & MoldDent” (ediţia a XIX-a) s-au desfășurat Zilele Sănătăţii.

 

Evenimentul a fost susţinut de Ministerul Sănătăţii şi a avut drept scop familiarizarea personalului medical şi de conducere din sistemul de sănătate cu realizările din domeniul ştiinţei medicale şi tehnologiile de producere a dispozitivelor medicale şi a medicamentelor.
 
În cadrul evenimentului au fost organizate mai multe conferinţe ştiinţifice, prin care și „Actualităţi în ftiziopneumologie”. Profesioniștii din domeniul TB au propus spre atenție publicului prezentări care au abordat: Realizările Programului național de control al tuberculozei pentru anii 2011/2015 – progrese și provocări; Depistarea cazurilor de TB MDR și XDR prin metode rapide de testare a sensibilității medicamentoase; Depistarea TB pulmonare în grupele de risc ftizic sporit printre populație; Estimarea riscului eșecului tratamentului TB și măsurile de prevenire a acestuia ș.a.
 
Forul „MoldMedizin & MoldDent” este parte a programului naţional de perfecţionare a calităţii serviciilor medicale prestate populaţiei. Expoziţia Internaţională Specializată "MoldMedizin & MoldDent” este o veritabilă şcoală a schimbului de experienţă şi a celor mai recente realizări în domeniul medicinii.