Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Oct 18, 2013

Atelier de lucru pentru medicii infecționiști și lucrătorii sociali

În perioada 25-26 septembrie 2013, Centrul Social Regional pentru persoane care trăiesc cu HIV din municipiul Chișinău, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei (MMPSF), Spitalul Dermatologie şi Maladii Comunicabile (SDMC), Asociaţiile Obşteşti ,,Credinţa” și ,,Viaţa Nouă”, cu sprijinul financiar şi tehnic al Fundaţiei ,,Soros-Moldova”, au organizat un atelier de lucru cu genericul: ,,Creşterea accesului la servicii de îngrijire şi suport pentru persoanele cu HIV”.

 

Obiectivele atelierului de lucru:

• Sporirea vizibilităţii activităţilor în cadrul proiectului ,,Creşterea accesului la servicii de îngrijire şi suport pentru persoanele care trăiesc cu HIV ”.
• Oferirea unei platforme de socializare şi de împărtăşire a bunelor practici pentru medicii și lucrătorii sociali şi sporirea accesului la informare a acestora;
• Oferirea unei tribune pentru identificarea şi formularea unor soluţii concrete la câteva probleme actuale cu care se confruntă lucratorii sociali pentru creşterea accesului la servicii de îngrijire şi suport pentru persoanele care trăiesc cu HIV.
 
Atelierul de lucru a fost destinat medicilor-infecţionişti și lucrătorilor sociali din cadrul Centrelor Regionale pentru persoanele care trăiesc cu HIV. Evenimentul este parte a Proiectului „Reducerea impactului infecţiei cu HIV în Republica Moldova” (grantul Fondului Global, faza a doua, componenta HIV/SIDA).