Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Sep 9, 2013

Documentație medicală ajustată conform cerințelor OMS

Membrii Grupurilor tehnice de lucru (GTL) pentru domeniul tuberculozei: “Diagnosticul tuberculozei (TB)”, “Tratamentul TB clasice, TB-MDR şi coinfecţiei TB/HIV” şi  “Monitorizare şi evaluare TB/SIDA” s-au întrunit la  20 august curent într-o şedinţă comună pentru a discuta și a lua decizii cu privire la ajustarea documentaţiei medicale pentru maladia tuberculozei, în conformitate cu noile cerințe ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

 

În cadrul ședinței au fost prezentate ajustările și propunerile spre modificare a documentației medicale (formularele F089/1-e și F090). Adițional au fost prezentate spre aprobare formularele noi: „Fişa de monitorizare a tratamentului anti-TB prescris”, „Fişa de monitorizare a reacțiilor adverse la preparatele antituberculoase” și „Ancheta de monitorizare a suportului acordat pacientului cu tuberculoză”.
 
Participanții la ședință au examinat în dezbateri, punct cu punct, conținutul acestor formulare, având sarcina să găsească cele mai potrivite variante pentru ajustarea documentației medicale pentru maladia tuberculozei în corespundere cu cele mai recente definiții ale Organizației Mondiale a Sănătății. Ulterior, documentația respectivă urmează a fi aprobată de către Ministerul Sănătății.