Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Sep 9, 2013

Seminar internațional la tematica ”Mobilizarea comunitară și socială”

În perioada 22-24 iulie curent, reprezentanții ONG-urilor din Moldova, Ucraina, Belarus și Rusia au participat la un seminar pe problemele mobilizării comunitare și sociale, organizat de către Alianța Internațională HIV/SIDA din Ucraina.
 
Participanții la seminar au fost familiarizați cu noțiunile de bază privind mobilizarea comunitară și socială, un accent aparte fiind pus pe autoorganizarea comunității, întrucât aceasta are un rol esențial în realizarea transformărilor pozitive atât la nivel de fiecare persoană, cât și la nivel de comunitate/societate, în general.
 
În cadrul seminarului, participanții au învățat să identifice problemele și să stabilească scopuri după criteriul priorității, fiind antrenați în activități practice de elaborare a unui plan de mobilizare socială.
 
În opinia lui Alexandru Ganța, reprezentantul organizației AO ”Viața Nouă”, participant la seminar, informația despre mobilizarea comunitară și socială este foarte importantă pentru realizarea activităților de advocacy, care pot contribui la îmbunătățirea calității vieții beneficiarilor. Doar suportul psihologic și pachetul alimentar oferite în prezent sunt insuficiente pentru îmbunătățirea vieții persoanelor din grupurile cu risc sporit de infectare cu HIV.
 
Din partea Republicii Moldova la seminar au participat reprezentanții Centrului ”Puls” din Bălți și AO ”Tineri pentru dreptul la viață” din aceeași localitate.
 
Alianța Internațională HIV/SIDA și-a început activitatea în Ucraina în anul 2000, fiind una dintre cele mai mari organizații care activează în domeniul profilaxiei HIV/SIDA în Ucraina.
 
Informație preluată și adaptată după A.O. "Inițiativa Pozitivă"