Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Jul 16, 2013

A fost creată Platforma Naţională a OSC-urilor active în controlul tuberculozei în RM

În Republica Moldova a fost creată Platforma Naţională a organizaţiilor societății civile în controlul tuberculozei în Republica Moldova. Aceasta este reprezentată de un grup de 7 organizaţii neguvernamentale, care activează în domeniul controlului şi profilaxiei tuberculozei: AO ”Pentru Prezent şi Viitor” din Chişinău, ANBT ”SMIT” din Bălţi, ONG ”Casa Speranţelor” din Soroca, ONG ”CAIC” din Teleneşti, Asociaţia Psihologilor Tighina din Căuşeni, AO ”Programe Medico-Sociale” din Bender şi Centrul de Dezvoltare în Sănătate ”AFI” din Chişnău.

Misiunea platformei este de a opri tuberculoza în Republica Moldova prin consolidarea eforturilor societății civile pentru responsabilizarea comunității și a sectorului guvernamental, dezvoltarea serviciilor centrate pe beneficiar și desfășurarea activităților de pledoarie.

În următorii patru ani, Platforma va întreprinde acţiuni pentru atingerea următoarelor obiective: 
- Sporirea accesului la diagnostic și tratament al persoanelor cu TB, în special, a celor din grupurile vulnerabile (persoanele fără adăpost, utilizatorii de droguri, foștii deținuți, consumatorii de alcool, persoanele aflate sub pragul sărăciei);
- Reducerea stigmei și discriminării persoanelor infectate/afectate de TB;
- Sporirea nivelului de informare a persoanelor cu TB şi comunităţii;
- Creşterea vizibilităţii şi consolidarea imaginii şi capacităţilor Platformei. 
 
Organizaţiile active din țară, care activează în domeniul profilaxiei și controlului tuberculozei și doresc să pledeze pentru drepturile și interesele persoanelor afectate de această maladie, se pot alătura Platformei prin exprimarea interesului / scrierea unei cereri în adresa Secretariatului Platformei Naționale a OSC-urilor active în controlul tuberculozei în Republica Moldova, prin care să îşi exprime dorința de asociere.

Date de contact: 022 600 489, 022 600 490, fax: 022 600 466, str., Varşovia, nr. 7, of.2, Chişinău, MD 2060, RM, e-mail: afi@afi.md.
 

După www.afi.md

Foto logo TB preluat de pe web