Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Jul 16, 2013

Bălţi: Un nou atelier – un nou început!

În perioada 27-29 iunie 2013, Asociaţia ”Tinerii pentru Dreptul la Viaţă” (Bălţi) a organizat un atelier de lucru în cadrul proiectului ”Abilitarea ONG-urilor şi Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor în  consiliere şi testare voluntară la HIV a adolescenţilor cu risc de infectare”.

Atelierul a avut drept scop de a-i iniția pe participanţi cu proiectul dat și de a elabora un plan comun de acțiuni de prevenire HIV/SIDA, adresate adolescenților și tinerilor. Pe parcursul activităţii, participanții au învăţat ce este  abordarea outreach, care este rolul activităţilor outreach, ce este vulnerabilitate și risc, mediu – stil de viață – grup de risc, stigmă și discriminare, cine şi cum poate deveni un lucrător outreach, cum pot fi coordonate eforturile comune de sporire a accesului adolescenţilor la servicii de ocrotire a sănătăţii. Ultima zi a atelierului a fost dedicată planificării agendei locale de activități în cadrul proiectului menţionat.
 
Atelierul a fost organizat în cadrul proiectului regional UNICEF ”Abilitarea ONG și CSPT în  consiliere și testare voluntară la HIV a adolescenților cu risc de infectare”, realizat cu suportul Comisiei Europene. La atelier au participat 32 de persoane din cinci localități: mun. Bălţi, or. Râbnița, or. Donduşeni, or. Ungheni şi or. Orhei. Pe parcursul anului 2013-2014 sunt prevăzute și alte ateliere de instruire pentru lucrătorii ONG și CSPT, mese rotunde, activități de sensibilizare a populației privind infecția HIV în rândurile tinerilor.
 
Pentru mai multe detalii, contactaţi-o pe: Ala Iaţco, preşedintele Asociaţiei „Tinerii pentru Dreptul la Viaţă”, Bălţi
 
Informaţie adaptată după: http://tdvbalti.wordpress.com/