Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Jul 16, 2013

Tiraspol: Nu vă lăsaţi copii singuri

Centrul de suport social pentru persoanele care trăiesc cu HIV şi organizaţia ”Здоровое будущее” din Tiraspol au organizat cu prilejul zilei de 1 iunie un şir de activităţi consacrate copiilor.

În prima zi a verii, în parcul ” Победа” puteau fi auzite vocile zgomotoase ale celor peste o sută de copii, care au beneficiat gratuit de ludoteca ”Пирамидка”. Copiii au fost implicați în jocuri sportive, concursuri, competiţii la șah, badminton, volei, trambulină pentru cei mai mici și multe altele. Micii câștigători nu au rămas fără atenție, fiecare campion primind câte un premiu pe măsură. Datorită contribuției administrației de stat, copiii afectați de epidemia HIV s-au bucurat gratuit de scrânciobe şi alte jocuri atractive.
 
”Indiferent de familiile în care s-au născut, copiii au dreptul la o copilărie fericită și noi putem să le asigurăm acest lucru. Or, de copilăria fericită a generației în creștere depinde bunăstarea republicii noastre în viitor!”, consideră colaboratorii centrului social.
 
Sărbătoarea copiilor a continuat și în săptămâna care a urmat (5, 7 și 10 iunie). Copiii au vizitat cinematograful ”Tiraspol” (majoritatea copiilor au vizionat pentru prima dată în viață un film animat în format 3D). Programul activităţilor dedicate copiilor a culminat cu o excursie captivantă la grădina zoologică din Chișinău.  
 
Sursa http://positivepeople.md/