Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Jun 3, 2013

Legea antidiscriminare este pusă din nou la încercare

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove a reluat protestele împotriva clauzelor străine, din punctul de vedere al clerului, tradiţiilor moldoveneşti din legea antidiscriminării şi a început colectarea semnăturilor de la enoriaşi pentru anularea acestui act normativ.
Recent şi deputaţii socialişti au înaintat un proiect de lege de abrogare a documentului.
 
Şi unii şi alţii îşi manifestă dezacordul cu prevederile care asigură protecţia drepturilor minorităţilor sexuale. Reprezentanţii minorităţilor sexuale, susţinuţi de societatea civilă şi reprezentanţi ai corpului diplomatic, au reuşit să desfăşoare, tot duminică, în ciuda opoziţiei puternice din partea clericilor şi enoriaţilor, un marş de scurtă durată, dar fără incidente, pe una din străzile Chişinăului.    
 
Directoarea executivă a Coaliţiei Antidiscriminare, Ana Furtună, este de părere că protestele împotriva Legii privind egalitatea de şanse au escaladat pe fondul crizei politice din Parlament şi în cazul în care se schimbă raportul de forţe va apărea pericolul ca să se revină cu intervenţii la legea antidiscriminare.
 
Mai multe detalii aflați la linkul: http://www.europalibera.org/content/article/24992011.html