Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Jun 3, 2013

Activităţi de comemorare la Bălţi

Programul Caravanei Auto la Bălţi a culminat printr-un frumos program artistic, susţinut de interpreta Dara, ambasadorul mişcării de combatere HIV/SIDA în Moldova, care împreună cu alţi interpreţi din partea locului, au transmis aceleaşi mesaje de susţinere a persoanelor infectate şi afectate de HIV/SIDA.

 

Potrivit Rodicăi Iftodi, coordoonator PR și advocacy, AO „Inițiativa pozitivă”, comparativ cu anul trecut, a fost inclus un preț simbolic pentru participarea la seratele muzicale. Aceasta pentru a-i face pe oameni să se responsabilizeze mai mult de problemele HIV/SIDA, precum și pentru a contribui la colectarea de fonduri pentru doi copii orfani din Cahul, părinții cărora au decedat de SIDA. În prezent, copiii se educă și cresc în cadrul unei familii-adoptive, care le poartă de grijă. Banii ce vor fi colectați ca taxe de participare la serate vor fi investiți în procurarea unui computer, ce va fi donat copiilor către începutul anului școlar.
 
Pe parcursul celor două săptămâni de desfășurare a Caravanei Auto, tematica despre viaţă şi valorile umane a trecut ca un fir roşu (o panglică roşie) prin toate manifestările care au avut loc, fie că e vorba de întâlniri cu oficialităţile, discuţii cu partenerii, competiţii sportive amicale sau simple vizite ale unor semeni, care, din cauza diagnosticului pe care îl au, sunt abandonaţi şi uitaţi până şi de membrii familiei lor. Caravana Auto a adus lacrimi de durere şi de bucurie; a multiplicat emoţiile, momentele de sinceritate, sentimentele de unitate şi coeziune pentru oricine s-a simţit parte a acestei acţiuni.