Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


May 1, 2013

Masa rotundă la tema managementului infecţiei HIV asociată cu tuberculoza

În jur de 30 de reprezentanţi ai organizaţiilor guvernamentale,  ai societăţii civile şi ai organizaţiilor interna'ionale au participat la 4 aprilie curent la o masă rotundă cu tematica: „Managementul infecţiei HIV asociată cu tuberculoza în Republica Moldova”.

În cadrul evenimentului au fost examinate probleme legate de eficientizarea managementului infecţiei HIV asociată cu tuberculoza în contextul orientării serviciilor cu preponderenţă către pacienţi. Aceasta pentru că tuberculoza continuă să reprezinte principala cauză de deces în rândul persoanelor care trăiesc cu infecţia HIV.

Subiectele de pe agendă au vizat, de asemenea, situaţia epidemiologică în cazul infecţiilor asociate HIV/TB; depistarea tuberculozei la persoanele HIV infectate şi viceversa; terapia antiretrovirală în cazul coinfecţiei TB/HIV; profilaxia coinfecţiei TB/HIV etc.

Masa rotundă „Managementul infecţiei HIV asociată cu tuberculoza în Republica Moldova” a fost realizată în cadrul proiectului  ”Implicarea societăţii civile şi a populaţiilor-cheie în răspunsul naţional la HIV/SIDA”, Programul ”Reducerea impactului infecţiei HIV în Republica Moldova”, finanţat de Fondul Global de combatere a SIDA, Tuberculozei şi Malariei, recipient principal - Centrul pentru Politici şi Analize în Sănătate (Centrul PAS).

Evenimentul a fost organizat de către Asocia'ia “Iniţiativa Pozitivă”, sub egida Consiliului naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei HIV/SIDA, infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei,  în parteneriat cu Centrul pentru Politici şi Analize în Sănătate.