Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


May 1, 2013

Atelier de lucru: “Implicarea ONG-urilor din RM în controlul tuberculozei”

În perioada 11-12 aprilie, Asociaţia Obştească “AFI” în parteneriat cu Centrul pentru Politici şi Analize în Sănătate (Centrul PAS) şi Fundaţia Soros-Moldova au organizat atelierul de lucru: “Implicarea ONG-urilor din RM în controlul tuberculozei”.


Evenimentul a avut drept scop elaborarea strategiei de implicare a reprezentanţilor societăţii civile active în domeniu şi a persoanelor afectate de această maladie în activităţile de prevenire şi control al tuberculozei pentru a contribui în mod eficient şi planificat la realizarea obiectivelor Programului naţional de control al tuberculozei pentru anii 2011-2015.

Necesitatea elaborării strategiei date este condiţionată de faptul că pe parcursul anilor 2011-2013, aproximativ 10 ONG-uri s-au alăturat eforturilor de oferire a serviciilor de suport şi aderenţă a tratamentului, conducând astfel la ideea consolidării unei platforme a ONG-urilor active în domeniul tuberculozei. În context, este necesară identificarea de comun acord a priorităţilor, mecanismelor şi activităţilor care cel mai bine şi eficient ar oferi valoare adăugată eforturilor societăţii civile în prevenirea şi controlul tuberculozei.

Atelierul de lucru a fost realuzat în cadrul proiectului “Sporirea rolului pacientului şi a comunităţii în controlul tuberculozei în Moldova”, finanţat de Fondul Global de combatere a SIDA, Tuberculozei şi Malariei.