Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


May 1, 2013

Persoanele cu HIV ar putea beneficia pe viitor de un tratament care să distrugă definitiv virusul

Persoanele cu HIV ar putea beneficia pe viitor de un tratament care să distrugă definitiv virusul, potrivit rezultatelor unui studiu efectuat de un grup de cercetători din Danemarca, scrie Telegraph.co.uk.


Mai exact, oamenii de ştiinţă au în vedere descoperirea unei noi metode prin care ADN-ul uman să fie eliminat din virusul HIV şi astfel virusul să fie distrus de sistemul imunitar. Altfel spus, se doreşte aducerea virusului HIV din interiorul celulelor către suprafaţa acestora, iar cu ajutorul unui vaccin sistemul imunitar să îl distrugă pentru totdeauna.

Rezultatele pozitive obţinute în testele de laborator au determinat autorităţile daneze ce se ocupă de cercetare să aloce fonduri, astfel încât studiile să se realizeze şi pe subiecţi umani.
Găsirea unui leac pentru persoanele cu HIV ar însemna încă un pas înainte pentru cercetare şi pentru lumea medicală. Mai mult, persoanele infectate cu HIV ar putea scăpa de tratamentul continuu care îi ajută să ducă o viaţă normală, mai spun cercetătorii.

În acelaşi timp, oamenii de ştiinţă atenţionează încă o dată asupra prevenţiei, sfătuind populaţia să evite pe cât posibil unele comportamente nesigure, care ar putea duce la infectarea cu HIV, precum sexul neprotejat sau reutilizarea acelor/seringilor.

Sursa: SanatateaTV