Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Apr 10, 2013

Actualităţile tuberculozei - în vizorul specialiştilor

Medici ftiziopneumologi, microbiologi, bronhologi, chirurgi, marfopatologi, laboranţi, medici de familie şi rezidenţi din diferite raioane ale ţării au participat la 22 martie curent la Conferinţa ştiinţifico-practică cu genericul “Oprim tuberculoza în timpul generaţiei noastre”, consacrată Zilei Mondiale de combatere a Tuberculozei.

Agenda conferinţei a inclus subiecte de actualitate şi a fost structurată pe două componente principale: Depistarea/Diagnosticul TB şi Tratamentul TB.

Raportorii au informat audienţa despre principalele rezultate pozitive înregistrate în domeniu şi au semnalat asupra provocărilor şi dificultăţilor, cu care se confruntă în controlul tuberculozei. Conferinţa ştiinţifico-practică a fost organizată de Institutul de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc” şi Societatea de Ftiziopneumologie din Republica Moldova.

După www.ifp.asm.md