Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Apr 10, 2013

Persoane din grupul de risc au fost examinate radiologic

În ajunul Zilei mondiale de combatere a tuberculozei, echipa mobilă a Centrului de Dezvoltare în Sănătate ”AFI”, în parteneriat cu Institutul de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc”, a examinat radiologic peste 40 de persoane fără adăpost.

Dintre acestea - 7 persoane erau suspecte la tuberculoză. Acţiunea a avut loc în parcul ”La izvor” din cartierul Sculeni al capitalei.

Activitatea  a avut drept scop examinarea şi depistarea tuberculozei în rândul persoanelor fără loc stabil de trai, care sunt cel mai mult expuse riscului de infectare cu bacilul Koch.

Acţiunea a făcut parte dintr-un şir de evenimente preconizate în perioada 18-24 martie 2013, când s-a desfăşurat Campania naţională de informare privind tuberculoza.

Campania a fost susţinută de Ministerul Sănătăţii şi realizată de Institutul de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc” în colaborare cu Centrul de Dezvoltare în sănătate ”AFI”, Centrul de Politici şi Analize în Sănătate şi Fundaţia Soros-Moldova.

După  www.afi.md