Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Apr 10, 2013

Întâlniri cu beneficiarii la Centrul Social Regional din Comrat

Mai multe persoane din raioanele Leova, Cantemir, Cahul şi Vulcăneşti, beneficiari ai AO „Biaz Gul” (Comrat) şi Centrului Social „Pas cu Pas” (Cahul) au vizitat pe 19 şi 23 martie curent Centrul Social Regional „Împreună pentru viaţă” din oraşul Comrat.

Scopul vizitelor - familiarizarea cu serviciile oferite persoanelor care trăiesc cu HIV (consultaţii de la egal la egal, consultaţiile asistentului social, ale psihologului şi juristului).

În cadrul întâlnirilor, gazdele au răspuns la întrebările beneficiarilor, evidenţiind necesitatea accesării serviciile noi deschise în cadrul centrelor sociale regionale pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii, creşterea aderenţei la tratamentul ARV, asigurarea cu pachete alimentare a pacienţilor aflaţi în tratamentul ARV. La rândul lor, beneficiarii au informat reprezentanţii Centrelor despre problemele cu care se confruntă, comunicarea neformală conducând la crearea unei atmosfere amicable, cu multe emoţii pozitive şi impresii plăcute.

Informaţie preluată şi adaptată după http://aids.md/