Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Feb 5, 2013

Viitorul tău depinde de tine. Spune cum vrei să trăiești!

La 17 ianuarie 2013, Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” a organizat o sesiune de consultări naționale privind agenda de dezvoltare a țării Post-2015 cu reprezentanţi ai organizaţiilor active în domeniul HIV/SIDA.

Acest eveniment este parte a unei serii complexe de consultări cu diverse focus grupuri - primari, tineri, oameni de afaceri, fermieri, persoane cu dizabilităţi, medici, asistenţi sociali etc.

Obiectivul consultărilor, iniaţiate de ONU în diferite ţări ale lumii, este de a elabora noi obiective de dezvoltare, odată cu expirarea ODM, stabilite pentru perioada 2000-2015.

Membrii focus grupului consultaţi la 17 ianuarie au prioritizat problemele generale ale Republicii Moldova la ziua de astăzi, printre care şi maladiile comunicabile; au analizat cauzele acestora; şi au specificat sectoarele în care se cere de intervenit pentru rezolvarea problemelor ţării.

În cadrul evenimentului, participanţii au fost informaţi şi despre oportunitatea de a participa la un proces consultativ global privind agenda de dezvoltare Post-2015 prin accesarea platformei web http://www.un.md/2015.

Participarea activă a tuturor cetăţenilor Republicii Moldova în cadrul acestui proces consultativ este deosebit de importantă și binevenită. Opinia fiecăruia contează, iar experiența și percepția realităților din țară, inclusiv viziunile asupra viitorului și priorităților de dezvoltare ale țării sunt necesare pentru a fi auzite. Rezultatele vor oferi o platformă de discuții pentru ONU - Moldova privind agenda de dezvoltare Post-2015 și va ajuta să transmită viziunea Republicii Moldova asupra viitorului pe care și-l dorește la nivel mondial, susținând astfel sprijinul internațional pe care îl necesită.

Actualmente, consultaţii naţionale de acest fel sunt organizate în peste 60 de țări ale lumii, inclusiv Moldova. Procesul consultărilor naționale se va încheia către mijlocul lunii februarie 2013.