Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Feb 5, 2013

Votează pentru a stopa SIDA!

În anul 2000, toate statele lumii s-au angajat să îndeplinească cele opt Obiective de Dezvoltare ale Mileniului (ODM) - de la reducerea în jumătate a sărăciei extreme, stoparea răspândirii HIV/SIDA la asigurarea accesului universal la educaţia primară -  toate până în 2015, termenul limită  pentru realizarea ODM.

 

60 de ţări din lume, inclusiv Republica Moldova, au lansat consultări naţionale privind priorităţile de dezvoltare după 2015. În Moldova, consultările se vor axa pe principalele îngrijorări şi aspiraţii ale oamenilor după 2015 prin implicarea persoanelor sărace şi vulnerabile, administraţiei publice locale şi societăţii civile, sectorului privat, sindicatelor şi asociaţiilor patronale, comunităţii academice.

ONU a creat un site cu un auditoriu larg numit “Lumea mea”. Pe site puteţi vota pentru o problemă, care credeţi că trebuie să fie analizată la discuţiile despre Post-2015. Analiştii vor analiza online care sunt problemele cel mai des menţionate şi problemele de top vor fi incluse în agenda reuniunilor din Monrovia, Bali şi New York.

“Lumea mea” oferă opţiunea de a vota pentru 16 probleme diferite, cărora să le fie acordate prioritate. Există şi opţiunea "Propune o prioritate". SIDA nu face parte din cele 16 opţiuni de vot.

Va rugăm să votaţi pentru a stopa SIDA la linkul http://www.myworld2015.org/?partner=unaids

Aceasta este o modalitate de a sprijini platforma, de a aduce părţile interesate împreună la discuţii şi de a convinge oamenii să vorbească despre problemele pe care le consideră importante.

Instrucţiunea de votare pot fi găsite la linkul http://www.ccm.md/uploads/News/5_pasi_voteaza.pdf

 Pentru mai multe informaţii, accesaţi linkul http://aids.md/aids/index.php?cmd=item&id=1294