Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Feb 5, 2013

Studiul sociologic calitativ “Opinii, percepţii, atitudini şi experienţe ale adolescenţilor privind consilierea şi testarea voluntară la HIV”

Acest raport cuprinde o analiză a situaţiei privind accesul la serviciile de consiliere şi testare voluntară la HIV (CTV) a adolescenţilor prin prisma percepţiilor, atitudinilor şi experienţelor acestora. De asemenea, au fost studiate opiniile prestatorilor de servicii CTV şi cele ale reprezentanţilor centrelor de sănătate prietenoase tinerilor (CSPT). Datele au fost culese prin metode calitative de cercetare, în perioada septembrie-octombrie 2012.

 

Studiul îşi propune să evidenţieze principalele bariere în accesul la servicii CTV a adolescenţilor şi să identifice pârghiile de sporire a accesului acestei categorii de persoane la serviciile respective. În vederea atingerii acestor obiective a fost realizată cercetarea sociologică „Opinii, percepţii, atitudini şi experienţe ale adolescenţilor privind consilierea şi testarea voluntară la HIV.”

Studiul calitativ „Opinii, percepţii, atitudini şi experienţe ale adolescenţilor privind consilierea şi testarea voluntară la HIV” a fost realizat de Asociaţia Obştească "Tinerii pentru dreptul la Viaţă", Bălţi.

Acest studiu s-a desfăşurat în cadrul proiectului regional UNICEF "Sporirea capacităţilor actorilor nonstatali în prestarea serviciilor de consiliere şi testare voluntară pentru adolescenţii şi tinerii cu risc sporit de infectare cu HIV". Proiectul a beneficiat de suportul financiar al Uniunii Europene.

Autor: Natalia Vladicescu

Pentru a face cunoştinţă cu conţinutul integral al analizei, accesaţi linkul http://www.ccm.md/uploads/studii%202013/Studiu%20sociologic%20calitativ%20Opinii,%20perceptii,%20atitudini%20si%20experiente%20ale%20adolescentilor%20privind%20CTV.pdf