Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Jan 4, 2013

Curs de instruire în sănătatea sexual-reproductivă a adolescenţilor la Ankara (Turcia)

În perioada 3-11 decembrie 2012, la Ankara (Turcia) a fost organizat un curs de instruire a trainerilor în domeniul acordării serviilor comprehensive de sănătate sexual-reproductivă adolescenţilor şi tinerilor din grupurile de risc. Organizatorii evenimentului şi-au propus să îmbunătăţească cunoştinţele şi nivelul de pregătire profesională a lucrătorilor medicali, ce activează în domeniul asistenţei adolescenţilor.

Agenda cursului de instruire a inclus subiecte combinate (de ordin medical, educativ şi de ocrotire a drepturilor copiilor) în vederea asigurării serviciilor şi intervenţiilor focusate asupra necesităţilor şi manajării situaţiilor de criză, în care adeseori se pomenesc adolescenţii.

Cursul de instruire a adunat participanţi din Asia Centrală şi Europa de Est (Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Kazahstan, Kyrgystan, Federaţia Rusă, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Turcia şi Moldova). Republica Moldova a fost reprezentată de: Lina Osoianu, psiholog la Centrul de Sănătate Prienenos Tinerilor „ATIS” (Bălţi) şi Oxana Ceban, şefa Centrului de Sănătate Reproductivă din Tiraspol. Participarea delegaţiei din Republica Moldova la acest eveniment a fost susţinută financiar de UNFPA.

Mai multe detalii găsiţi pe pagina: www.tdvbalti.wordpress.com