Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Dec 17, 2012

Banca Mondială a reiterat angajamentul de a continua acordarea suportului Republicii Moldova în scopul îmbunătăţirii calităţii serviciilor medicale şi eficientizării sistemului de sănătate

În contextul consultărilor Strategiei de Parteneriat a Băncii Mondiale (BM) cu Republica Moldova pentru anii 2014-2017, managerul sectorului de sănătate pentru Europa şi Asia Centrală al BM, dl Daniel Dulitzky şi coordonatorul sectorului de dezvoltare umană al BM în Republica Moldova, Ucraina şi Belarus, dl Paolo Carlo Belli, au reiterat angajamentul de a continua acordarea suportului în scopul îmbunătăţirii calităţii serviciilor medicale şi eficientizării sistemului de sănătate.

În cadrul vizitei sale, în perioada 26-28 noiembrie curent, echipa Băncii Mondiale a evaluat procesul de modernizare şi eficientizare a sistemului de sănătate, fiind demarate consultările cu Ministerul Sănătăţii şi actorii implicaţi în scopul identificării priorităţilor şi domeniilor din sistemul de sănătate, care vor beneficia în continuare de suportul Băncii Mondiale.

Andrei Usatîi, Ministrul Sănătăţii, a prezentat situaţia actuală a sistemului de sănătate din Republica Moldova, măsurile care se întreprind şi cele planificate. În cadrul întrevederii oficialii au discutat şi priorităţile de asigurare a unui sistem performant de ocrotire a sănătăţii, bazat pe accesul larg al cetăţenilor la servicii medicale eficiente şi pe calitatea înaltă a serviciilor prestate.

Reprezentantul Băncii Mondiale a menţionat buna cooperare pe care o are cu Ministerul Sănătăţii, subliniind că echipa ministerului are capacităţi suficiente şi viziuni clare în implementarea proiectelor internaţionale. Oficialii Băncii Mondiale consideră că pentru a continua eficientizarea sistemului de sănătate urmează a acorda suport în modernizarea sectorului spitalicesc şi îmbunătăţirea asistenţei medicale primare.

Menţionăm că în cadrul Proiectului „Servicii de Sănătate şi Asistenţă Socială", gestionat de către Ministerul Sănătăţii (MS), în perioada 2007-2013 se realizează un şir de măsuri importante incluse în Planul de activitate a Guvernului şi Strategia de dezvoltare a sistemului de sănătate.

Pentru detalii, consultaţi rapoartele şi materialele elaborate în cadrul Proiectului „Servicii de Sănătate şi Asistenţă Socială" pe pagina oficială a MS la link-ul:

http://ms.gov.md/public/international/AsistentaOficiala/comics/Multilaterali23/comic.2/2009.1/assis/