Consiliul naţional de coordonare a programelor naţionale de profilaxie şi control al infecţiei hiv/sida infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei (CNC TB/SIDA)

Gândiți mereu la sănătate!

Buletin informativ

În scopul menţinerii unui schimb util de informaţii între toate organizaţiile care activează în domeniul TB/SIDA în Republica Moldova, secretariatul CNC TB/SIDA vă propune spre atenţie un BULETIN INFORMATIV, ce reflectă activităţile din domeniu, oferindu-vă acces la informaţii de actualitate şi interes comun.

Pentru comentarii, propuneri şi informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa electronică: ccm_secretariat@mednet.md sau la telefonul/fax: 022 72 73 59.


Oct 29, 2012

Persoanele infectate cu HIV se confruntă cu sărăcia, stigmatizarea şi acces limitat la servicii de calitate

Infecţia HIV devine tot mai răspândită în mediul populaţiei generale, calea sexuală de infectare fiind cea mai frecventă. Ponderea femeilor în numărul cazurilor noi de HIV a crescut de două ori în ultimii zece ani (de la 26.7% în 2001 până la 52.3% în 2011). Marea majoritate a persoanelor cu HIV trăieşte la limita sărăciei, iar mai bine de 30% din persoanele infectate spun că au fost discriminate în ultimul an de către reprezentanţii diferitor instituţii.

Acestea sunt doar câteva dintre rezultatele studiului sociologic „Statutul socio-economic al persoanelor cu HIV”, lansat de Fundaţia Soros-Moldova/Programul Sănătate Publică.

Studiul a fost realizat în cadrul programului „Reducerea impactului infecţiei HIV în Republica Moldova”, finanţat de Fondul Global de Combatere SIDA, Tuberculozei şi Malariei, Runda 8, Recipientul Principal – Centrul pentru Politici şi Analize în Sănătate (Centrul PAS), Subrecipient Fundaţia Soros-Moldova.

Pentru mai multe detalii, accesaţi http://www.soros.md/event/2012-06-29