Nov 2, 2009

În Moldova se imlementează o campanie de prevenire a consumului de droguri

În perioada octombrie-decembrie 2009, Asociaţia Obştească "Uniunea pentru prevenirea HIV şi reducerea noxelor din Moldova" implementează o campanie informaţională de prevenire a consumului de droguri în mediul adolescenţilor şi tinerilor din mun. Bălţi şi oraşul Tiraspol.

Campania informaţională este organizată în cadrul proiectului "Prevenirea consumului experimental de droguri în mediul adolescenţilor şi tinerilor din Bălţi şi Tiraspol", implementat în parteneriat cu Asociaţia "Tinerii pentru dreptul la viaţă" (Bălţi), Asociaţia obştească "Viitorul sănătos" (Tiraspol), Primăriile Bălţi şi Tiraspol, cu suportul financiar al organizaţiei "The Black See Trust for Regional Cooperation, a Project of the German Marshall Fund".
În procesul desfăşurării acestei campanii vor fi organizate sesiuni de informare pentru elevii tuturor şcolilor şi liceelor din Bălţi şi Tiraspol, difuzate spoturi audio şi TV la posturile locale, plasate 2 banere în stradă, distribuite materialele informaţionale elaborate în cadrul proiectului.
În luna noiembrie la Bălţi urmează a fi organizată o sesiune de formare cu privire la metode eficiente de prevenire a consumului de droguri în mediul adolescenţilor, adresată directorilor adjuncţi pentru educaţie din şcolile şi liceele mun. Bălţi. Sesiunea va fi promovată cu participarea unui formator din România, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog din Iaşi.
În cadrul proiectului va fi lansată şi pagina web www.drognet.md – primul site din Moldova adresat tinerilor, părinţilor şi profesorilor ce abordează problema dependenţei de droguri.
 
Ala Iatco
Uniunea pentru prevenirea HIV şi reducerea noxelor din Moldova